Groepslessen

 

Puppycursus

In veel puppycursussen wordt een standaard programma afgewerkt en wordt er niet specifiek gekeken naar wat de baasjes moeilijk vinden of waar een pup net een beetje extra begeleiding in nodig heeft. Bij mij wel!

Tijdens mijn groepslessen ligt de nadruk op de opvoeding, de socialisatie en de ontwikkelingsbehoeftes van de pup. Hierbij ga je als baas leren hoe jouw hond leert. De basis in mijn lessen is beheersing, contact en binding met de baas, netjes meewandelen aan de lijn en op commando hier komen. Verder leer je hoe je om moet gaan met ongewenst gedrag als bijten in de handen en opspringen bijvoorbeeld. En je leert vooral je pup kennen.

 

Pubers

De puberhond is een grote uitdaging. Je lieve gehoorzame pup verandert in een ongeleid projectiel dat niet meer luistert. De puberteit is aangebroken.

Tijdens deze periode is het van groot belang om je hond op de juiste manier aan te sturen en zo nodig bij te sturen. Want dan krijg je straks de volwassen hond waar je nog jaren plezier van hebt.

 

Volwassen honden

‘You can’t teach an old dog new tricks’. Daar ben ik het nou eens niet mee eens. Iedere hond kan nog leren en iedere hond vindt het leuk om iets met zijn baas te doen. Tijdens deze lessen staan gezelligheid, plezier en afwisseling centraal. Het draait om op een leuke manier met je hond samenwerken. Leuke dingen doen, met de nadruk op los werken en hier komen.